Rött vin
LONDON. Njut av ett glas rött i helgen. Forskare säger nu att det hjälper dig att hålla vikten.
Det är redan känt att en måttlig konsumtion av rött vin kan hjälpa mot hjärtsjukdomar, cancer, diabetes och till och med Alzheimers.
Nu har forskare hittat mer som rött vin kan hjälpa mot – viktökning.
Forskare på Purdue University har sett en stark substans i det röda vinet som tidigt hindrar fett att forma sig i kroppen, enligt en studie i Journal of Biological Chemistry som Daily Express skriver om.
Ett glas om dagen
Det är antioxidanten resveratrol i druvan, som också finns i hallon, blåbär, nötter och hallon, som gör att fettcellerna får det svårare att bildas i kroppen.
– Vi har sett att fettceller hämmas eller till och med hindras av ämnet, säger forskaren Kee-Hong Kim.
Fortfarande är det dock så att ett litet glas rött innehåller runt 120 kalorier. Enligt Vårdguiden gäller de positiva hälsoeffekterna om man håller sig till ett standardglas, 15 centiliter, per dag, annars dominerar de negativa effekterna.