Alla dagar är inte bra dagar! - ~♥~ Annette Björkman ~♥~

~♥~ Annette Björkman ~♥~

Såra mig hellre med sanningen, än gör mig glad av en lögn!

Alla dagar är inte bra dagar!

Publicerad 2012-10-02 18:04:00 i Allmänt, Recept,

Äntligen är arbetsdagen slut!
Alla dagar är inte bra dagar. Arbetsdagen har visserligen varit innehållsrik och givande.
Det bästa har ändå varit att Christian har varit på plats. Han får mig att bara le. Han lyser upp min tillvaro även när huvudvärken är som värst. Ärligt talat har jag ganska många på jobbet som gör det, så som Anna, Karin, Sofie, Rune, Bengt, Janne, Lennart, Tim, Jocke, Per, Joakim, Linus, Kristoffer, Anders, Niklas, Louise, Hans m.fl........... ja listan kan göras hur lång som helst! Tack för att ni gör det så kul att gå till jobbet.
 
Dagens huvudvärk är inte rolig, tänk om man bara fick vara huvudvärksfri, om så bara för en dag.
 
Jaja, vet att jag skall sluta drömma men visst vore det trevligt... tror jag. Var ju säkert 20år sedan sist, så jag minns faktiskt inte hur det kändes ;(
 
Nu blir det att fixa lite mat och sen blir det ett långt och hett bad.
 
Maten blev så god  

Stuvad kyckling med färska champinjoner

Antal portioner: 4
Ingredienser:

1 färsk kyckling, ca 1 kg 
1 dl vetemjöl 
salt och vitpeppar 
1 msk smör 
4 dl hönsbuljong 
1 dl vitt vin 
200 g färska champinjoner 
smör 
2 dl vispgrädde 
2 äggulor 
1 tsk pressad citronsaft 
hackad persilja 

Gör så här

1. Stycka kycklingen i 8–10 bitar. Skaka dem i en plastpåse med vetemjöl, salt och peppar. Smält 1 msk smör i en tjockbottnad, rostfri gryta. Låt kycklingen fräsa utan att den tar färg. Häll på buljongen och vinet, rör om. Låt allt småputtra under lock på svag värme ca 30 minuter.

2. Skölj och skär champinjonerna i klyftor. Låt dem puttra några minuter i smör vid sidan utan att brynas. Lyft över kycklingbitarna med hålslev till en varm serveringsform. Lägg i svampen tillsammans med kycklingen och täck med lock.

3. Koka ihop skysåsen som är kvar i grytan tills ca 4 dl återstår. Tillsätt 1 dl grädde och låt det småputtra några minuter. Vispa ihop äggulorna med 1 dl grädde, häll blandningen under kraftig vispning ner i den heta såsen. Nu får såsen inte koka, då skär den sig. Sjud sakta på svag värme. Krydda med pressad citronsaft, salt och peppar från kvarn. Sila såsen över kycklingbitarna och svampen. Strö hackad persilja över och servera genast

 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-10-02 18:44:48

Hej Annette!
Jag undrar med risk för att vara tjatig.
Har du provat medicinsk yoga,det ska tydligen vara bra mot huvudvärk.

kram svärmor

Svar: Aldrig hört talas om, blir så glad av tips! Måste kollas upp genast! Tack älskade svärmor ♥
Annette Björkman

Postat av: Maria

Publicerad 2012-10-02 20:12:18

Älskade vän, kunde jag skulle jag kunna ta din huvudvärk minst en dag per månad, fast egentligen är du värd alla dagar i veckan men som du vet är jag inte lika stark som du. Älskar dig!

Svar: Tack vännen, älskar dig med! Kram
Annette Björkman

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

En skön brud i sin absolut bästa ålder som tycker om att kramas. ♥ Lyckligt gift och stolt mamma till två söta söner som tyvärr snart flyttar hemifrån ;( Älskar du mig så lovar jag att älska dig ännu mer!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela